|
![]() |
#1161 | |
В пожизненном отпуске
|
![]() Цитата:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() ![]() ![]() Последний раз редактировалось Vasya; 07.04.2021 в 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
В пожизненном отпуске
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Greif11
|
![]() ![]()
![]() |
#1167 | |
Звичайна людина на Землі
|
![]()
Из Еврейского юмора фб.
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Звичайна людина на Землі
|
![]()
Немножко про расчёт поляры в моей голове.
![]() ![]() Праздничное. ![]() ![]() Последний раз редактировалось Vasya; 03.03.2021 в 00:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Местный
|
![]()
класс.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1171 | |
Звичайна людина на Землі
|
![]() Цитата:
![]() Звичайний суффікс "уч" викликає в деяких словах у неосвічених москалів надзвичайне збудження. Мабуть тому, що у тих, чи інших незвичних для розуміння словах вони бачать звичні для своєї мови, что то, вірніше, "язика" матюки з часів заснування їх улусів. ------------------------- Не в обиду разумеющим школьную грамоту. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Звичайна людина на Землі
|
![]()
Є надзвичайно багато слів - іменників, які утворені від дієслова
за допомогою суффікса "уч". Гавкати - гавкучка., сопти - сопучка., товкти - товкучка., (але і штовханина від слова штовхати) пекти - пекучка(як ознака, але запіканка як назва)., злучати - злучка., трясти - трясучка., літати - летучка(також литучка в деяких місцевостях)., тікати - текучка(або тєкучка радянський зросійщений варіант)., Але від слова красти нема красучки, бо є інший іменник - злодій, тому злодіка. Інколи - злодюжка, але це варіант із суржика. Також вживається суффікс "юч", якщо перевірочне слово має пом'ягшення. Але молоти - млин, бо іменник утворений без суффікса. Молотити - молотилка як пізня назва., але є також назва місця де молотять - гумно. Колоти - колючка, бо є іменник колька(та що в боку колить). Але є виключення, що пов'язані на мою думку із архаїчними формами або впливом старо-болгарської(церковно-слов'янської мови). Більшість таких слів в побуті не використовувалися. Думаю, що чередування ч та ш в деяких іменниках назвах зумовлене полонізоцією в деяких областях України. Позаяк Білоруські землі довгий час входили в Річ Посполиту, то в назві курки "несучка" відбулося чередування звуків і стала "несушка". За правилами української мови це майже не можливо, якщо не є якесь виключення, що зумовлене місцевим діалектом. Я не філолог, тому опираюся тільки на логіку та залишки шкільних знань. Написав мовою, тому що під час душевного переживання мені важко викладати думку нерідною мовою - російською в даному випадку. Маю надію, ![]() ![]() Адже вважається, що російська мова також слов'янська, навіть якоюсь мірою дочка руської/української мови. ------------------------- С уважением к читателям! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1173 | |
Звичайна людина на Землі
|
![]()
Якраз переживання, тому що слово неспокій має інше значення.
І показувати професорів теж не треба. В мене викладав проф. Бурячок. Я про інше хотів сказати. Суффікси в словах навів як приклади. Мій месенж був якраз у цьому: Цитата:
з матюччям із улусів. Вести бесіду про суффікси не буду - не маю наміру. Тим більш ви самі маєте змогу почитати праці мовознавців. Я вже казав Дімону, повторю вам: ситуація така, що ми вас бачимо через приціл. Нехай щастить! Последний раз редактировалось Vasya; 09.03.2021 в 22:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Под игом быта
|
![]()
"Ялла, ялла! Бурверон!" - суетливый афганский торопляк. "принятие или непринятие идей не должно зависеть от личных или общественных характеристик автора: его раса, национальность, вероисповедание, общественное положение и личные качества не имеют к этому никакого отношения". Торжество идей должно зависеть не от того, кто их поддерживает (или не поддерживает), а от их научной ценности и от того, что они объясняют события и явления лучше других. Последний раз редактировалось Toobone; 09.03.2021 в 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Под игом быта
|
![]() Цитата:
Я вже провів власне дослідження: усі мої знайомі селяне ніколи під час розмови про птицю і худобу не назвали курей інакше, ніж несушки. ![]() Може це десь у Прикарпатті несучки, бозна. Але у нас на півдні регочуть геть усі, хто вперше таке побачив.
"Ялла, ялла! Бурверон!" - суетливый афганский торопляк. "принятие или непринятие идей не должно зависеть от личных или общественных характеристик автора: его раса, национальность, вероисповедание, общественное положение и личные качества не имеют к этому никакого отношения". Торжество идей должно зависеть не от того, кто их поддерживает (или не поддерживает), а от их научной ценности и от того, что они объясняют события и явления лучше других. Последний раз редактировалось Toobone; 09.03.2021 в 16:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Местный
|
![]()
Без обид
сказано не было, а про "прицел", так это жестокая реальность. Я её каждый день возле травматологии вижу. Дальше можно долго тереть про политику, но посмотрите на верх, там где "Важная информация". Если что, есть профильные сайты по метанию какахами. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Под игом быта
|
![]()
Так це ж добродій політику розпочав. Мене цікавить виключно мовне питання: яка така з'явилась у Київі настільки освічена істота, що вільно допустила ймовірність того, про що застерігав покійний академік Русанівський?
"Ялла, ялла! Бурверон!" - суетливый афганский торопляк. "принятие или непринятие идей не должно зависеть от личных или общественных характеристик автора: его раса, национальность, вероисповедание, общественное положение и личные качества не имеют к этому никакого отношения". Торжество идей должно зависеть не от того, кто их поддерживает (или не поддерживает), а от их научной ценности и от того, что они объясняют события и явления лучше других. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Звичайна людина на Землі
|
![]() ![]() Лучше "насуканых" суффиксов. (Не матюк, в мови есть слово "сукаты") https://ibigdan.livejournal.com/2638...ments#comments |
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Звичайна людина на Землі
|
![]()
Лиса — это просто кошачий софт на собачьем железе
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |